Extra informatie over Joomla 3.x

Waar komt de naam Joomla vandaan?

De naam Joomla is de Engelse fonetische spelling van het Swahili-woord 'jumla'. Dit woord betekent 'alles samen' of 'als één geheel'. Deze naam is heel bewust gekozen om accent te leggen op de verbintenis tussen het ontwikkelteam en de gemeenschap die gebruik maakt van dit project.

Joomla! is vrijgegeven onder de GNU General Public Licence.

Voordelen van het CMS Joomla:

Alle door ons gemaakte websites zijn gebaseerd op het CMS Joomla. CMS staat voor: Content management System. Vertaald betekent dit "inhoud te beheren systeem". U kunt simpelweg via de backend en de frontend vele zaken zelf beheren, aanpassen en/of toevoegen.

 • Gebruikersvriendelijk: Joomla is logisch opgebouwd en door de beheerder/eigenaar gemakkelijk te bedienen. Geen ingewikkelde scripts of codes, maar een bedieningspaneel ook wel backend genoemd die voor iedereen te begrijpen is.
  • Backend Joomla: Zie de afbeeldingen hieronder.
  • Frontend  Joomla: Via de frontend van uw Joomla website kunt u ook artikelen bewerken: Indien u inlogt op de frontend van uw website, dus u logt in op het gedeelte wat de bezoekers ook zien, en u bekijkt een artikel, dan kunt daar als beheerder ter plekke dit artikel bewerken. Gemakkelijker kan niet!
  • Ter informatie: Voor alles geldt, dus ook voor Joomla: u dient wel wat tijd vrij te maken om het "eigen" te maken. Hierin begeleiden wij u indien wij een website voor u hebben mogen maken;
 • Joomla is kostenbesparend: Zoals gezegd is Joomla gebruikersvriendelijk en dus gemakkelijk door u zelf te beheren. U hoeft dus geen expert te zijn! Daarom is het niet nodig een externe instantie in te schakelen om voor u bijvoorbeeld nieuwe artikelen toe te voegen of wijzigingen hierin aan te brengen met de daarbij behorende wachttijd en kosten. U kunt dat allemaal zelf! Maar natuurlijk indien u dat wenst, kunt u uiteraard gebruik blijven maken van onze diensten!
 • Joomla kan bijna oneindig uitgebreid worden: Voor Joomla zijn er heel veel extensies ontwikkeld. U kunt het niet bedenken of het is er. Denk hierbij aan een webshop uitbreiding, slideshows (bewegende afbeeldingen of teksten), een mooie foto galerij, contactformulieren, een gastenboek, een forum met daarbij geregistreerd gebruikersbeheer, online betalen via iDeal voor een webshop of donaties, Facebook, Twitter en ga zo maar door.
 • Optimaal beschermd tegen hackers*: regelmatig komt Joomla met updates. Hierin zitten verbeteringen, bug fixes maar ook veiligheids patches om het bijvoorbeeld hackers het altijd moeilijk te maken. Hackers zitten niet stil, dus Joomla natuurlijk ook niet.
 • Joomla 3.x heeft als belangrijkste verandering in vergelijking met de oudere versie Joomla 2.5, de invoering van bootstrap. Bootstrap is in eerste instantie onwikkeld door Twitter en later door Joomla verder ontwikkeld. Bootstrap is de basis voor een gebruikelijkers vriendelijke interface die voor eindgebruikers duidelijk en consistent is. Dit uit zich voornamelijk in een oogstrelend uiterlijk op zowel pc's, smartphones en tablets. Maar de backend (beheerpanel) is ook veel gebruikersvriendelijker geworden in vergelijking met oudere Joomla versies: vele zaken hebben een nieuwe plek gekregen waardoor alles overzichtelijker geworden is en gemakkelijker te bedienen is.

Hieronder ziet u een afbeelding van het administrator gedeelte van joomla. Dit gedeelte noemen ze ook wel 'backend'. U ziet hoe overzichtelijk het is.
Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Mooi, maar ik heb geen tijd voor Joomla beheer...

Ondanks al deze voordelen, met name het bedieningsgemak, kan het zijn dat u zich daar helemaal niet mee bezig wilt houden. U heeft het bijvoorbeeld al druk genoeg met uw bedrijf of instelling zelf. Natuurlijk kunnen wij alles voor u uit handen nemen. U houdt zich dan bezig met uw specialiteit: uw bedrijf of instelling, wij houden ons bezig met onze specialiteit: uw website. Zo heeft u er geen omkijken naar en dus een zorg minder:

 • Voor algemeen onderhoud* zoals regelmatig Joomla met al haar uitbreidingen updaten naar de laatste versie, backups maken, bieden wij een jaarcontract aan.
 • Voor dagelijks onderhoud, denk hierbij bijvoorbeeld aan toevoegen of wijzigen van artikelen, berekenen wij een uur tarief wat wij op de minuut nauwkeurig uitrekenen, geen naar boven afgeronde bedragen dus.

Mooi, Joomla bespaart mij kosten en ik houd controle over mijn eigen website.

Precies, mooi toch? Natuurlijk indien wij een website voor u gemaakt hebben, laten wij u na aflevering niet zwemmen. Tijdens het bouwen van uw website configureren wij uw website dusdanig dat het voor u eenvoudig is zelf de website in beheer te nemen. Wij leggen u diverse zaken uit en zijn op het moment van dit schrijven bezig tutorials te maken. Zo heeft u straks diverse handvaten om uw website op verantwoorde wijze te beheren. Wel adviseren wij u het algemeen onderhoud* (jaarcontract) aan ons over te laten. Dit omdat wij als eerste op de hoogte zijn van beschikbare updates en wij dan regelmatig backups "voor het geval dat" voor u maken. Zo blijft u er altijd van verzekert over de laatste versies te beschikken en optimaal beschermd te zijn tegen hackers. Over veiligheid kunt hier meer lezen.

Dus ons voorstel is: wij het algemeen onderhoud, u het dagelijkse onderhoud.

Meer informatie:

Wilt u meer informatie over Joomla websites? klik dan hier. Heeft u vragen dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Afdrukken E-mailadres

1place4ads

Hoorn, Noord Holland.
Tel. 06 21570030
 
BTW nr. NL001333503B65
KvK nr. 51546418 (Hoorn)

Volg ons via Social Media


Copyright © 2014-2015 1place4ads.
Alle rechten voorbehouden - info