Extra informatie over Joomla 3.x

Waar komt de naam Joomla vandaan?

De naam Joomla is de Engelse fonetische spelling van het Swahili-woord 'jumla'. Dit woord betekent 'alles samen' of 'als één geheel'. Deze naam is heel bewust gekozen om accent te leggen op de verbintenis tussen het ontwikkelteam en de gemeenschap die gebruik maakt van dit project.

Joomla! is vrijgegeven onder de GNU General Public Licence.

Voordelen van het CMS Joomla:

Alle door ons gemaakte websites zijn gebaseerd op het CMS Joomla. CMS staat voor: Content management System. Vertaald betekent dit "inhoud te beheren systeem". U kunt simpelweg via de backend en de frontend vele zaken zelf beheren, aanpassen en/of toevoegen.

Hieronder ziet u een afbeelding van het administrator gedeelte van joomla. Dit gedeelte noemen ze ook wel 'backend'. U ziet hoe overzichtelijk het is.
Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Mooi, maar ik heb geen tijd voor Joomla beheer...

Ondanks al deze voordelen, met name het bedieningsgemak, kan het zijn dat u zich daar helemaal niet mee bezig wilt houden. U heeft het bijvoorbeeld al druk genoeg met uw bedrijf of instelling zelf. Natuurlijk kunnen wij alles voor u uit handen nemen. U houdt zich dan bezig met uw specialiteit: uw bedrijf of instelling, wij houden ons bezig met onze specialiteit: uw website. Zo heeft u er geen omkijken naar en dus een zorg minder:

Mooi, Joomla bespaart mij kosten en ik houd controle over mijn eigen website.

Precies, mooi toch? Natuurlijk indien wij een website voor u gemaakt hebben, laten wij u na aflevering niet zwemmen. Tijdens het bouwen van uw website configureren wij uw website dusdanig dat het voor u eenvoudig is zelf de website in beheer te nemen. Wij leggen u diverse zaken uit en zijn op het moment van dit schrijven bezig tutorials te maken. Zo heeft u straks diverse handvaten om uw website op verantwoorde wijze te beheren. Wel adviseren wij u het algemeen onderhoud* (jaarcontract) aan ons over te laten. Dit omdat wij als eerste op de hoogte zijn van beschikbare updates en wij dan regelmatig backups "voor het geval dat" voor u maken. Zo blijft u er altijd van verzekert over de laatste versies te beschikken en optimaal beschermd te zijn tegen hackers. Over veiligheid kunt hier meer lezen.

Dus ons voorstel is: wij het algemeen onderhoud, u het dagelijkse onderhoud.

Meer informatie:

Wilt u meer informatie over Joomla websites? klik dan hier. Heeft u vragen dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Afdrukken