PHP 7 of 5.6? Op onze servers kan allebei!

De afgelopen tijd zijn wij druk doende geweest de server te optimaliseren. De laatste fase hebben wij vanmorgen gedaan:

Dankzij de server upgrade draaien er nu 2 PHP versies op de server: PHP 5.6 en PHP 7.

Wat is PHP 5.6 of 7?

1place4ads biedt haar klanten naast het bouwen van Joomla websites ook serverhosting aan. Onze server draait op PHP. PHP is een scripttaal die bedoeld is om op webservers dynamische webpagina's te kunnen creëren. Joomla is gebaseerd op deze scripttaal.

PHP is in de afgelopen 22 jaar uitgegroeid tot de meestgebruikte scripttaal. De grootste systemen als Magento, WordPress, Joomla waar de door ons gehoste websites op draaien en Drupal werken ermee en het is niet meer weg te denken uit webontwikkelingsland. De laatste grote release, PHP 5, stamt alweer uit 2004 en tot aan PHP 5.6 is daar in de afgelopen jaren hard aan gewerkt. Met de komst van PHP 7 zijn er een aantal fundamentele dingen veranderd die voor een aantal belangrijke veranderingen zorgen. De drie belangrijkste veranderingen zijn:

Daarnaast stelt Joomla versie 3 per december 2018 het gebruik van PHP 7 verplicht. Met andere woorden indien de server dan niet op php 7 draait, dan zal uw website het simpelweg niet meer doen. Vooruitlopend hierop en om nu alvast te profiteren van de voordelen van PHP7 hebben wij gemeend nu al aan deze minimum eis van Joomla te voldoen.

Al de door ons gehoste Joomla 3 websites draaien sinds vanmorgen op php7!

Ik heb een Joomla 2.5 website bij 1place4ads gehost, wat nu?

Joomla 2.5 wat eigenlijk een verouderde versie is van Joomla draait helaas niet op php 7. Dit hebben wij getest. Maar geen zorgen! Het mooie van de huidige opzet van de server is dat wij kunnen kiezen tussen 2 verschillende php versies: de 7 voor Joomla 3 en de 5.6 voor Joomla versie 2.5. Uw website Joomla 2.5 draait gewoon nog op php 5.6 als vanouds.

Meer informatie:

Wilt u meer weten over Joomla websites webdesign en/of serverhosting door 1place4ads? klik dan hier

 

Afdrukken