Joomla 3.8.0 is eindelijk daar!

The Joomla! Project team heeft d.d. 21 september 2017 Joomla! 3.8 vrijgegeven, de laatste in de Joomla! 3 series. In deze nieuwe release zitten meer dan 300 verbeteringen waarvan de belangrijkste het nieuwe routing systeem en de eerste aanzet om Joomla compatible te maken met de verwachte Joomla 4.0 serie. Daarnaast zijn 2 beveiligings problemen opgelost.

Dan nu de grote vraag:

Wat is nieuw in Joomla! 3.8?

  • Het lang verwachte nieuwe routing systeem. Dit geeft de webmasters meer controle over de opmaak van de urls, inclusief de mogelijkheid om de IDs van de urls te verwijderen;
  • Joomla! 4 compatible layer - De ontwikkeling van Joomla! 4 heeft wat veranderingen doorgemaakt in de core code. Joomla! 3.8 houdt hier al rekening mee en geeft ontwikkelaars de mogelijkheid van de oude code gebruik te blijven maken, terwijl ze wel kunnen profiteren van de voordelen van de nieuwe code.
  • De voorbeeld data is ook verbeterd. Het is nu mogelijk om voorbeeld data te installeren via de backend van de Joomla! website. Achteraf installeren van voorbeelddata dus, wat voorheen niet mogelijk was. Dit zelfs op extentie niveau!
  • Sodium Encryption Support - PHP 7.2 introduceerde deze nieuwe sodium extentie om encrypted data te verwerken, via library Joomla! 3.8 is deze nieuwe API voor iedereen beschikbaar zelfs voordat er geupgraded is naar PHP 7.2.
  • En nog veel meer.....

Updaten Joomla:

Om gebruik te maken van al deze nieuwe mogelijkheden en ook omdat het een veiligheids release betreft, adviseren wij u zo snel mogelijk te updaten. Updaten kan op de gebruikelijke wijze: via de backend van uw website. Vergeet niet een volledige backup te maken van uw Joomla website, inclusief de database! Waarom een backup? Het antwoord is heel simpel: stel u update naar de laatste Joomla versie wat op code en mappen niveau best wel ingrijpend is, en stel dat het fout gaat: in dat geval kunt u altijd teruggrijpen naar de backup van uw website. Zou u dat niet doen, dan in het ergste geval bent u uw website definitief kwijt!

Onderhouds contract 

Heeft u een onderhoudscontract met 1place4ads, dan kunt u zoals gebruikelijk lekker achterover leunen in uw stoel. Uw website is al geupdated nadat er een volledige backup is gemaakt.

 

 

Afdrukken E-mailadres

1place4ads

Hoorn, Noord Holland.
Tel. 06 21570030
 
BTW nr. NL001333503B65
KvK nr. 51546418 (Hoorn)

Volg ons via Social Media


Copyright © 2014-2015 1place4ads.
Alle rechten voorbehouden - info