Joomla 3.5, de 7 nieuwe functies

De eerste beta versie van Joomla 3.5. is vrijgegeven zodat deze getest kan worden. De uitgave van de stabiele versie van Joomla 3.5 staat vooralsnog gepland op 8 december 2015.

Wat zijn de 7 nieuwe functies van Joomla 3.5:

Overzichtelijke categorie pagina:

Het Joomla administrator gedeelte (backend) laat nu bij de categorie pagina per categorie overzichtelijk zien hoeveel gepubliceerde, gedepubliceerde en naar prullebak verplaatste items zien;

Joomla 3 5 categorie overzicht

Sleep functie van afbeeldingen:

Indien u TinyMCE gebruikt als editor, dan kunt u elke afbeelding voortaan op een eenvoudige wijze direct slepen naar de inhoud zelf. Bij de JCE editor kon dat al in de verkenner van JCE, niet direct in de inhoud zelf.

afbeelding slepen joomla 3 5

Update notificaties per email:

In Joomla is er een nieuwe plugin geplaatst die het mogelijk maakt automatisch naar de administrators een email te sturen zodra er een update is van Joomla. U kunt ook handmatig email adressen opgeven, echter dit kunnen alleen email adressen zijn van geregistreerde supergebruikers.

Joomla 3 5 update notificatie

Een verbeterde gebruikers status module:

Dit is een niet opvallende nieuwe functie en waarschijnlijk zal het menigeen niet eens opvallen. In de balk onderaan de pagina in de backend van Joomla 3.5 zie u het volgende:
gebruikers status module joomla 3 5 balk onderaan
De weergave van deze gebruikers status kunt u instellen via module beheer waar u in de dropdown kiest voor administrator"
gebruikers status module joomla 3 5 module beheer
Hier stelt u dus in wat u wilt zien in de balk onderaan uw pagina in de backend van Joomla 3.5
gebruikers status module joomla 3 5 module beheer bewerken

Het is gemakkelijker gemaakt de css van de standaard template Protostar te overschrijven:
Op dit moment is het onmogelijk om een custom.css file te bewerken en wil je wijzigingen aanbrengen aan deze template dan zul je het hart van deze template moeten hacken (core hack) of een kopie maken van deze template.
Het is nu mogelijk gemaakt om binnen de template Protostar een bestand te maken genaamd user.css. Van af Joomla 3.5, zal Joomla deze file automatisch zoeken en herkennen. Dit is een veilige manier om deze template aan te passen.

Joomla 3.5 start met het annoniem verzamelen van website data:
Wordpress en Drupal deden het al en nu Joomla ook. Het verzamelen van informatie helpt het Joomla team meer te begrijpen van hun publiek, gebruikers. Bijvoorbeeld, welke versies moet Joomla blijven ondersteunen. Joomla 3.5 heeft nu een plugin welke deze data verzamelt. Deze plugin verzamelt o.a. de joomla versie, PHP versie en het database type en versie. Elke website krijgt een unieke id, een identificatie code om dubbele "entries" te voorkomen. Het Joomla team werkt hard dat individuele websites niet kunnen geïdentificeerd worden door middel van data!

Joomla 3 5 website statistieken

Eenvoudige download systeem informatie voor extensie ontwikkelaars:
Sommige extensie ontwikkelaars wilden een eenvoudiger manier om informatie te verzamelen van websites die op dat moment problemen ondervonden. Bij Joomla 3.5 is dat eenvoudiger gemaakt. Indien u dit pad volgt: systeem > systeem informatie > dan kun u nu systeem informatie en omgeving gegevens downloaden.
Joomla 3 5 download systeem informatie 1
Klikt u dan op "download als tekst"dan zie u het volgende:

Joomla 3 5 download systeem informatie 2

Conclusie nieuwe functies Joomla 3.5:

OSTraining heeft het bovenstaande allemaal getest en hiervoor danken wij hen. 1place4ads heeft een positieve indruk gekregen van deze nieuwe functies. Joomla blijft ontwikkelen, blijft nieuwe functies bedenken om het de gebruiker nog gemakkelijker te maken, maar natuurlijk ook om met de tijd mee te gaan. Stilstaan is achteruitgaan en dus GEEN optie in het gedachtegoed van Joomla. Ook na de release van Joomla 3.5 blijft Joomla zich dus ontwikkelen en dat allemaal in goed overleg tussen alle betrokken partijen. 1place4ads kijkt uit naar de nieuwe joomla 3.5 versie. Heeft u een onderhoudscontract bij 1place4ads, dan zullen wij uw website meteen updaten zodra deze versie uit is. heeft u dat niet, houdt dan onze website in de gaten of volg onze Facebook pagina. (zie onderaan deze pagina in de footer)

Afdrukken E-mailadres

1place4ads

Hoorn, Noord Holland.
Tel. 06 21570030
 
BTW nr. NL001333503B65
KvK nr. 51546418 (Hoorn)

Volg ons via Social Media


Copyright © 2014-2015 1place4ads.
Alle rechten voorbehouden - info